mandag 3. oktober 2011

LUKKERTID

Denne mandagen hadde vi om lukkertid. Vi jobbet med å ha kontroll på lyset. En av måtene å kontrollere lyset på er ved lukkertid. Lukkertid er den tiden en liten brikke inni linsen på kameraet bruker på å åpne seg, slippe inn lys og lukke seg igjen. En lukkertid på ett tusendels sekund til 250dels sekund fryser bildet. Uansett hvor mye bevegelse som skjer foran linser, blir det fryst. en lukkertid på 125-60 fryser bildet litt, det vil si at du kan se at det er bevegelse, men ikke så mye. 30-15 lukkrtid begynner bevegelsen å vise seg i form av litt midre tydelige streker. Fra et 8dels sekund til 4 sekunder vises mer og mer striper og bevegelse. her må du bruke stativ for å få klare bilder.



I dette bildet er lukkertiden på et tusendels sekund, det vil si at bildet er helt fryst. jeg er i mye bevegelse og håret flagrer overalt, og kameraet har fanget bevelegsen.



I dette bildet er lukkertiden 5 sekunder. Den lille flippen inni kameraet bruker fem sekunder på å åpne å lukke seg. På denne måten fanger kameraet mer av bevegelsen og gjør Annette spøkelsesaktig og gjennomsiktig.

Her er lukkertiden ett åttehundredels sekund. Vi kastet vann opp i luften og fanget det i luften ved å forkorte lukkertiden. Beveglesen ble fanget og heldig for oss er vannet i et interessepunkt også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar